Kwestie van geluk | Blog 28

Wie kan mij vertellen hoe laat de oudejaarstrekking is? Is dat voor 12 uur ‘s nachts of er na. En is 12 uur ‘s nachts nou nog 2017 omdat je het 12 uur noemt of is het al 2018 omdat je 00.00 uur schrijft. Die vraag houdt mij de laatste weken nog al bezig. En voor mijn gevoel is het van cruciaal belang om daar antwoord op te krijgen. Ik heb namelijk het idee dat 2017 een beetje mijn geluks-jaar is. En als ik dat jaar nou kan afsluiten met een mooie prijs om 12 uur zou dat fantastisch zijn. Ik bedoel, als 12 uur dus ineens 2018 blijkt te zijn is het kopen van een staatslot dus niet meer nodig. Want ik denk niet dat ik nog een keer een geluks-jaar zal krijgen. Op het gebied van winnen dan.. Ik bedoel, geluk zit hem natuurlijk niet alleen in prijzen winnen. Geluk zit hem ook in kleine dingen.

Prijzen winnen

Het prijzen winnen ging me het afgelopen jaar wel leuk af, door een vriendinnetje werd ik enthousiast gemaakt om naar een evenement te gaan in de PC Hoofdstraat in Amsterdam. Er waren gratis hapjes, je kon je haar laten doen door de kapsters van Rob Peetoom maar het belangrijkste was: er was gratis Champagne. En aangezien ik normaal geen champagne kan betalen vond ik dit een leuke gelegenheid om een avondje te genieten van dat lekkere drankje. Ik wist dat er ook een prijs te winnen was, maar ik dacht die win ik vast niet. Daar zitten vast wat voorwaarden aan verbonden. Maar dat bleek niet zo te zijn, aan het einde van de avond was “de verloting”. En van te voren werd gezegd dat je aanwezig moest zijn om de prijs te kunnen winnen. Dus wij bleven braaf tot het einde champagne drinken. En toen werd de verloting gestart: Ene Irma had de prijs gewonnen, maar helaas, Irma had de avond vroegtijdig verlaten dus werd er nog een naam geloot: en dat was tot mijn grote verbazing mijn eigen naam. Had ik mooi even 449 euro shoptegoed gewonnen. Was dat champagne drinken toch nog ergens goed voor geweest. Even dacht ik dat dit moment míjn moment uit 2017 was. Maar het prijzen winnen ging nog even door. Onlangs wonnen we namelijk met onze Acro-vereniging 50 gratis turnpakjes door een filmpje te maken. Ook dat voelde voor mij als een geluksmoment aangezien ik “het script” had geschreven en de beelden had gemonteerd.

Prijzen

Fauteuil Daimon

Blijven winnen

En eerlijk, dat winnen voelt allemaal erg fantastisch! En het blijven winnen zou natuurlijk heerlijk zijn. Dan kan ik ook in 2018 blijven dromen over mijn droomhuis die ik kan inrichten naar mijn wensen. Maar goed, zo lang ik niet precies weet hoe laat en in welk jaar die trekking er is zal ik in de tussen tijd er zelf voor moeten zorgen dat ik genoeg geld heb om een huisje in te richten. Dus ik bekijk eerst maar even de betaalbaardere meubelen zoals bijvoorbeeld deze leuke, modern vormgegeven, fauteuil!