Doorgaan naar inhoud
45-jarig jubileum, profiteer het hele jaar van scherpe aanbiedingen!
45-jarig jubileum, profiteer het hele jaar van scherpe aanbiedingen!
Welke relaxfauteuil past het beste bij jou?

Welke relaxfauteuil past het beste bij jou?

Hoe stel je jouw ideale relaxfauteuil samen?

Een relaxfauteuil is dé plek om tot rust te komen na een lange dag. Maar met zoveel opties op de markt kan het lastig zijn om te bepalen welke stoel het beste bij jou past. Hieronder geven we je enkele tips om de perfecte relaxfauteuil te kiezen, zodat je optimaal kunt genieten van comfort én stijl.

Comfort boven alles
Het belangrijkste bij het kiezen van een relaxfauteuil is natuurlijk het comfort. Ga daarom altijd proefzitten voordat je een keuze maakt. Let op de zithoogte en -diepte: je voeten moeten comfortabel op de grond kunnen rusten zonder dat je knieën te hoog of te laag zitten. De rugleuning moet voldoende steun geven aan je rug, vooral in de onderrug, en bij verstelbare modellen kun je kiezen of je rechtop of juist achterover wilt leunen.

Kies de juiste functies
Relaxfauteuils komen in allerlei varianten, van handmatig verstelbaar tot elektrisch. Als je op zoek bent naar extra gemak, kun je kiezen voor een elektrisch model met één druk op de knop. Sommige stoelen hebben extra functies zoals een ingebouwde voetensteun, verstelbare hoofdsteun, lendensteun, verwarmde zitting of massagefunctie. Denk goed na over welke functies voor jou echt belangrijk zijn.

Let op de maat
Bij het kiezen van een relaxfauteuil is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke ruimte waarin je deze wilt plaatsen. Niet iedere fauteuil is namelijk geschikt voor elke omgeving. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op, zodat je er zeker van bent dat de fauteuil goed past en functioneel is. Vergeet niet dat verstelbare stoelen vaak extra ruimte nodig hebben om volledig naar achteren te kunnen kantelen. Voor elektrische fauteuils is er bovendien de mogelijkheid om ze met een accu te bestellen. Dit is ideaal, omdat je zo geen zichtbare kabels door de ruimte hebt lopen, wat vooral handig is wanneer je de fauteuil midden in de kamer wilt plaatsen. 

Stof, kleur en stijl
Een relaxfauteuil moet niet alleen lekker zitten, hij moet ook goed passen in je interieur. Kies een materiaal dat bij je woonstijl past, zoals leer voor een luxe uitstraling of stof voor een zachte, warme look. Durf ook te spelen met kleur; een fauteuil in een opvallende kleur kan een echte eyecatcher zijn!

Langetermijninvestering
Een goede relaxfauteuil is een waardevolle investering voor de lange termijn. Het is de moeite waard om iets meer te investeren in kwaliteit en functies die je mogelijk in de toekomst zult gebruiken, zodat je jarenlang kunt genieten van comfort en duurzaamheid. Vergeet ook niet te letten op de garantie en onderhoudsopties, zodat je fauteuil zo lang mogelijk in optimale staat blijft.

De perfecte relaxfauteuil is een combinatie van comfort, functionaliteit en stijl. Door rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeuren, de beschikbare ruimte en eventuele lichamelijke behoeften, kun je de ideale stoel vinden die helemaal bij jou past. Kom proefzitten in onze winkel en ontdek welke relaxfauteuil het beste bij jou past!

Ontdek hier een selectie van onze relaxfauteuils of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies!

Vorig artikel Oktober Woonmaand actie 2024!
Volgend artikel De flexibiliteit van een elementenbank