Back to Africa

Ooit was ik in Afrika, en ook al is het volgend jaar al weer 10 jaar geleden. De herinneringen liggen nog altijd vers in mijn geheugen. Samen met een groep vrijwilligers hebben we een schooltje gebouwd. Wat een prachtige ervaring was dat. Twee weken hebben we geklust aan het gebouw en de laatste, derde, week hebben we het land van dichterbij gezien. En heel eerlijk, ik heb nog te weinig gezien. Ik bedoel, the big five is nog niet compleet want ik heb de olifant niet kunnen spotten. Toch brengt mijn werk me voor mijn gevoel weer heel dicht bij Afrika. Gevoelsmatig dan want in theorie klopt er helemaal niets van de benaming Africa leer.

Africa leer

Africa leer kleur Morro

Als je de naam Africa leer leest doet het de meeste denken aan leer wat uit Afrika komt. Helaas kan ik mezelf uit de droom helpen, Africa leer wordt namelijk gemaakt van huiden van Europese runderen. Hoe het leersoort dan aan zijn naam komt, komt waarschijnlijk door zijn stoere uitstraling. Het natuurlijke karakter van het leer wordt benadrukt door de mogelijke aanwezigheid van (genezen) littekens, hoornsteken, netebeten en door de prachtige kleurschakeringen. Deze combinatie doet het lijken alsof het leer zo uit het wild, en dus Afrika, komt.

Africa leder is voorzien van een middelsterke beschermende finish en is daardoor beperkt vocht- en vuilwerend. Helaas kan, zoals elke natuurlijke leersoort, ook dit leder verkleuren door directe blootstelling aan (fel) zonlicht. Toch vind ik dit leertype het mooiste leer wat je op een meubel kunt krijgen. Heerlijk stoer, prachtig karakter en door het gebruik gaat het leer nog meer leven en wordt het samen een karakteristiek meubel.

Africa leder Fauteuil PeggyFauteuil

In mijn eerste blog, meer dan een jaar geleden, schreef ik over mijn lievelingsmeubel. En nog steeds staat deze fauteuil hoog op mijn verlanglijstje. Fauteuil Peggy heeft echt mijn hart gestolen. In de showroom van Seinen Meubelen in IJsselmuiden staat de stoel uitgevoerd in een cognac kleur. Persoonlijk weet ik zelf niet meer welke kleur ik zou willen want de keuze in Africa leer is echt reuze! Elke kleur is uniek en heeft een mooie uitstraling.